tirsdag den 15. juni 2010

Demilitarised Zone

I det centrale Vietnam er der mange efterladenskaber efter Krigen. Jeg var paa tur med en Vietnamesisk mand, der kunne fortaelle mangt og meget om tiden under og efter krigen.
Her staar jeg ved perfume River. De groenne hoejdedrag paa den anden side af floden, er beplantet med naaletraer. Amerikanerne rydede mere eller mindre hele omraadet for beplantning med Agent Orange. Siden har Vietnameserne plantet traer igen. Desvaerre har de valgt naaletraer, som goer sig virkeligt daarligt paa disse kanter, og det ser soelle ud i forhold til hvor frodigt landet er andre steder.Her har vi med et bombekrater at goere. Hullet er omkring 2 meter dybt.Paa et museum havde de indsamlet information, om mange af de vaaben amerikanerne brugte og lavet en vejledning til hvad man skal goere, hvis man finder gammel ammunition eller miner.Her ligger 16.000 soldater begravet - paa blot en ud af 72 gravpladser i omraadet.Vi vandrede ogsaa ud igennem en gummiplantage og over en slette og gennem krat og buskads for at se en amerikansk bunker. Der laa stadig sandsaekke og en amerikansk hjelm (der eventuelt var placeret for touristernes skyld?!).
Det hele var noget uhyggeligt, men guiden snakkede ogsaa meget om hvor godt det er gaaet Vietnam efter krigen og han var i det hele taget en oploeftende mand at tilbringe dagen sammen med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar